'Traveler, there are no paths. Paths are made by walking.'

 Australian Aboriginal Proverb 

 

 

Michelle

Over mij

Mijn naam is Michelle Schuurman. Ik ben geboren en getogen in Adelaide, Zuid-Australië. Ja, deze trotse Nederlands-Australische houdt van Vegemite, en ja, ik hou van BBQ's. Maar nee, ik hou niet zo van zwemmen in zee vanwege het nieuwsgierige gedrag van een bepaalde soort elasmobranch-vis. Voor degenen die geen idee hebben waar ik het over heb, dat is een haai. Ik heb het over de grotere exemplaren met de nogal verblindende Colgate-glimlach, hun tanden zo wit als sneeuw. Toch, ik geloof dat de zee hun leefruimte is en aangezien haaien en mensen nooit echt zo geweldig goed met elkaar overweg kunnen, zwem ik tegenwoordig het liefst in een opblaasbaar zwembad. Wil je trouwens meer lezen over haaien? Dan is Wereld van de Haai echt een geweldige site! (Tip!)

Ik ben als tiener verhuisd naar Nederland en liet een nogal zinderende + 45 °C achter me voor een ijskoude -15 °C. Het was alsof ik met een cricket bat in mijn gezicht werd geslagen. Ik ben er zeker van dat mijn lichaamsmaten vooral afnamen doordat mijn cellen wanhopig probeerden wat van die heerlijke Australische warmte vast te houden. Ik heb het nog nooit zo koud gehad, maar zoals met alles, raak je eraan gewend - nou ja, uiteindelijk wel. Jammer genoeg kan tegenwoordig zelfs een diepvries mijn afmetingen niet meer verminderen. 

 

Aboriginal Art

Dreamtime

 

Ik ben getrouwd met een zeer geduldige, knappe man en ben de trotse moeder van drie prachtige kinderen, die ondanks hun wilde puberjaren, allemaal prima volwassen zijn geworden. Voor het geval je het je afvraagt, nee, ik heb geen facelift, botox of andere plastische chirurgie ondergaan om mijn bekoorlijke uiterlijk te verbeteren. Al die verslapte huid die je op de foto hierboven ziet? Die is van mij, helemaal van mij! Ik ben van plan om met gratie en waardigheid ouder te worden. Nou, nee, dat is niet helemaal waar. Als mijn oudste dochter dit jaar trouwt, zal ik er absoluut niet voor terugdeinzen mijn haar te verven om mijn uiterlijk op te frissen. Ja, ik beloof dat ik de bruid niet zal overtreffen. Alsof ik dat ooit zou kunnen, ze is bloedmooi. Ze lijkt ook sprekend op mij (waarvoor ik me altijd verontschuldig), maar dan zonder de verslapte huid.  

Dus dat is het, ik ben een vrouw en een moeder. Maar ik ben ook een schoonmoeder (niet de schoonmoeder van hel) en een grootmoeder, wat begrijpelijkerwijs moeilijk te geloven is, gezien mijn jeugdige uiterlijk. Mijn kleinkinderen zijn mijn grootste vreugde. Mijn kleindochter van acht zegt dat ik haar favoriete oma ben, want, om haar te citeren: 'Oma, je bent zo gek als een deur!'. Mijn kleinzoon kwijlt over me heen en probeert regelmatig grote stukken vlees van mijn gezicht te bijten, vermoedelijk omdat hij denkt dat het een bijtring is. Hij doet me denken aan een hongerige haai die zijn prooi aanvalt, maar dat vind ik niet erg; hij heeft toch nog geen tanden. 

Ik ben een cultureel georiënteerd persoon. Ik hou van geschiedenis, verslind historische biografieën, ben geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, hou van klassieke muziek met af en toe een mix van rock and roll, folk en andere muziek waar ik op dat moment zin in heb. Ik hou van ontspannende wandelingen in de natuur en verlang soms naar wat broodnodige rust. Mijn man denkt er net zo over, want hij zegt het me vaak, hoewel ik het stiekeme gevoel heb dat hij iets heel anders bedoelt. Ik neem dan gewoon wraak en geef hem verbrand vlees bij zijn avondeten.  

Nog een auteur waar ik intussen alle boeken van in huis heb is Georgette Heyer. Georgette Heyer schreef voornamelijk over de Regency period en haar boeken zijn heerlijk onschuldig en heel erg grappig. Er is altijd een heldin in haar verhaal en een lijdende hertog of graaf. Haar boeken staan bol van de humor en zijn beslist een aanrader voor een 'rainy day'.

Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels en ik ben er trots op dat te kunnen zeggen. Nederlands leren was als leren koorddansen. Het is een uitdaging, maar ik heb het toch gedaan, en volgens mijn vrienden en familie heb ik nauwelijks een accent. Lof inderdaad! Dit plaatst mij in een unieke positie om in beide talen te vertalen, redigeren en content te schrijven. De voordelen zijn legio, en ik maak er ten volle gebruik van. Mocht je dus op zoek zijn naar iemand die zo gek is als een deur om je te helpen met vertalen of schrijven, neem dan gerust contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kwijlen is niet toegestaan en bijten al helemaal niet, je hebt waarschijnlijk nog al je tanden!

Als Engelstalige native speaker en als iemand die al heel lang in Nederland woont zeg ik zonder schroom: 

 

'I have the best of both worlds!'